11. april 2024

FC Fredericia har et bjerg at bestige

Der skal en historisk præstation af dimensioner til, hvis FC Fredericia skal sikre sig klubbens første pokalfinale i historien. For første semifinale mod Silkeborg, på udebane, bød på en vaskeægte lussing.

Silkeborg vandt kampen med 6-1, så der skal som minimum en sejr på fem mål til, før FC Fredericia skal gøre sig forhåbninger om en plads i finalen Kristi Himmelfartsdag.

Cheftræner i FC Fredericia, Michael Hansen, gør sig da heller ikke de store tanker om sensationen, for ham handler det mere om indholdet i kampen.

- Det første mål for kampen er, at vi er med i kampen og ikke bare bliver løbet over, som vi gjorde i Silkeborg. Silkeborg har selvfølgelig et kæmpe resultat, så jeg tænker mere på indholdet og hvad vi kan vise, siger Hansen til FC Fredericias hjemmeside.

Kent Nielsen, træner for Silkeborg, er klar over, at finalen er tæt på, men han understreger, at pladsen ikke er hjemme endnu. Kommer den det, er der noget at se frem til.

- Det ville være stort. Så kigger vi ind i, at vi spiller i top seks og står i en pokalfinale. Der er ikke særligt mange i truppen, der har prøvet at stå i en finale før, så vi skal yde en koncentreret indsats og få et stærkt resultat, siger Nielsen til Silkeborgs hjemmeside.

Silkeborg stod senest i pokalfinalen i 2018, hvor man tabte til Brøndby. Eneste Silkeborg-triumf i pokalturneringen kom mod AB tilbage i 2001, hvor Silkeborg vandt finalen 4-1.