11. april 2024

FC Nordsjælland skeler mod sidste år

For et år siden stod FC Nordsjælland også i semifinalerne i pokalturneringen. Det husker de nok stadig i Farum, og de husker måske ikke mindst, at de efter en hæsblæsende affære slog F.C. København 3-2 i første kamp på Right to Dream Park.

Desværre husker de nok også, hvordan returkampen i Parken gik. Her stod F.C. København alene for fem scoringer, FCN stod for tre, så med 5-3, og dermed samlet 7-6, gik FCK i finalen, som de senere vandt.

I denne sæson startede FC Nordsjælland også i egen hule, men denne gang tabte man første kamp 3-2 - til AGF. Men for et år siden, var en 3-2-sejr i første kamp ikke nok for FCN - så spørgsmålet er, om det bliver det for AGF.

For kan FC Nordsjælland huske en kende længere tilbage end sidste sæsons semifinaler, kan de måske også huske kampen i 4. runde - ude mod AGF. Her sørgede Mohammed Diomande - nu i Rangers - og Benjamin Nyren for en 2-0-sejr - et resultat der hvis gentaget vil sende FCN i dette års Oddset Pokal-finale.

AGF var senest i semifinalerne i pokalturneringen i sæsonen 2020/2021, hvor man faktisk på eget græs tabte med 2-0. Det skete i første semifinale mod Randers, mens andet opgør endte 1-1, og dermed gik Randers i pokalfinalen - som de senere vandt.

Kampen mellem AGF og FC Nordsjælland bliver møde nummer 57 mellem de to klubber. AGF står efter sejren i første semifinale med 16 sejre, 14 kampe er endt uafgjort mens FCN har vundet 26 kampe. FCN har en målscore der er i plus med 19 scoringer.

AGF - FC Nordsjælland sparkes i gang på Ceres Park torsdag aften klokken 20.00. Et par timer senere er sidste finalist klar til finalen i Oddset Pokalen Kristi Himmelfartsdag.