5. april 2024

Silkeborgs offensive mesterstykke

I 3F Superliga er Silkeborg uden sejr siden 1. november, så FC Fredericia lugtede blod inden første semifinale i Oddset Pokalen, men hurtigt stod det klart, at Silkeborg på dagen var mindst ét niveau over holdet fra NordicBet Liga.

Der skulle således blot gå 24 minutter, før Silkeborg var kommet foran 3-0, blandt andet på to mål af den storspillende islænding Stefan Thordarson.

I anden halvleg bare fortsatte Silkeborg, og med to straffesparksscoringer noterede Tonni Adamsen sig for et hattrick, mens Pelle Mattsson også kom på tavlen. Frederik Carstensen stod for FC Fredericias enlige scoring i 6-1-nederlaget.

Med et nederlag på fem mål i første kamp, skal FC Fredericia levere et comeback, der aldrig er set lignende i den danske pokalturnerings semifinaler.

Skal man på den internationale scene finde noget, der minder om det comeback, FC Fredericia skal levere, skal man kigge mod Champions League i 2017, hvor Paris SG i første ottendedelsfinale havde slået Barcelona med 4-0 på hjemmebane.

Barcelona var på vej mod comebacket foran 3-0 efter en times spil, men så reducerede PSG, og dermed skulle Barcelona score tre gange, for at komme videre.

Med 3-1 på tavlen efter 87 minutter tydede intet på comebacket, men tre scoringer, heraf de to i tillægstiden, formåede Barcelona på imponerende vis at komme videre. 6-1 lød sejren på - samme cifre som Fredericia i returkampen på torsdag skal finde frem, for at fremtvinge spænding om, hvem der skal i finalen.