Nyheder

10-03-2020

Årets finale i Sydbank Pokalen spilles i Esbjerg

Kr. Himmelfartsdag – torsdag d. 21. maj – bliver der traditionen tro spillet finale i den danske pokalturnering – Sydbank Pokalen. Årets finale, der afholdes af DBU, Foreningen af Lokalunioner i Danmark og Divisionsforeningen i fællesskab, skal for første gang spilles på Blue Water Arena i Esbjerg.

Tre klubber havde budt ind på afholdelse af årets finale. Udover Esbjerg var det i Århus og Brøndby. Telia Parken i København har ikke budt ind på årets finale på grund af EM 2020. Valget er faldet på Esbjerg af flere årsager, blandt andet fordi det ligger helt fast, at årets finale bliver et rent jysk opgør, og det derfor vil tilgodese finaleklubbernes fans. Da AGF samtidig stadig er med i årets turnering, vil der ikke blive tale om, at et finalehold skal spille på hjemmebane.

”Blue Water Arena er et moderne og intimt fodboldstadion, som i nyere tid har huset blandt andet Europa League gruppespils kampe og landskampe. Områderne omkring stadion giver ideelle muligheder for at skabe optimale rammer for fanzoner. Det sikrer, at fans fra de to finalehold kan få den bedst mulige optakt til den største enkeltstående kamp mellem to klubber i Danmark, og dermed skabe en sand fodboldfest. Vi glæder os til et forhåbentligt udsolgt stadion og en flot finale i Esbjerg”, lyder det fra turneringschef i Divisionsforeningen, Peter Ebbesen.

Årets finalister skal findes i april, når der spilles semifinaler. De to opgør står mellem SønderjyskE og AC Horsens, mens AaB møder AGF. Information om billetsalg til årets finale vil først blive offentliggjort, når finalisterne er fundet. Herefter vil praktikken omkring billetsalg blive meldt ud af både finaleklubber, DBU og Divisionsforeningen.

For yderligere oplysninger kontakt turneringschef i Divisionsforeningen, Peter Ebbesen (tlf. 4051 9080)

06-03-2020 – Efter lodtrækningen i går aftes kommer semifinalerne til årets Sydbank pokal til at se således ud – 22. og 23. april 2020:
SønderjyskE – AC Horsens
AaB – AGF

05-03-2020 – De sidste to semifinalister skal findes i aften! Randers FC tager imod SønderjyskE klokken 17:45 og klokken 20:00 tager AC Horsens imod Silkeborg IF. Begge kampe vises på TV3 Sport. Efter den sene kamp trækkes lod til semifinalerne, lodtrækningen vises også på TV3 Sport!

02-03-2020 – I denne uge skal vi have fundet de 4 semifinalister i årets turnering. Der spilles kvartfinaler tirsdag, onsdag og torsdag! De to kampe tirsdag og onsdag kan følges på TV3+ og de to kampe torsdag kan ses på TV3 Sport. Se hele kampprogrammet her: https://pokalturnering.dk/kommende-kampe/

16-12-2019 – Så fik vi sat datoer og kamptidspunkt på de 4. kvartfinaler, de afvikles som følger: Tirsdag d. 3. marts kl. 18:30 Esbjerg-AGF, Onsdag d. 4. marts kl. 18:30 AaB-F.C.København og torsdag d. 5. marts kl. 17:45 Randers-SønderjyskE og samme dag kl. 20:00 AC Horsens-Silkeborg

30-10-2019 – NYT om kampen Brøndby-SønderjyskE: SønderjyskEs spillerbus er nu på Sjælland og det forventes at kampen kan starte kl. 20:00 / 20:15, mere info følger. Kampen HB Køge-AaB er foreløbigt udsat til kl. 19:30 mere info følger

30-10-2019 – VIGTIGT! Information om to af aftenens kampe i Sydbank Pokalen! Grundet uheld på Storebæltsbroen er der store udfordringer for SønderjyskE og AaB at nå frem i tide, og vi er derfor pt. i dialog med de 4 implicerede klubber i forhold til kampstart for de to kampe! Mere information følger så snart vi ved noget.

26-09-2019 – LODTRÆKNING TIL 4. RUNDE: Foretages i aften og kan ses på TV3 Sport umiddelbart efter kampen Fremad Amager-FC Midtjylland

26-09-2019 – Efter en forrygende Pokal-aften i går, er der tre kampe på programmet i aften – se hele kampprogammet her: https://pokalturnering.dk/kommende-kampe/

25-09-2019 – I aften er der hele 8 kampe på programmet i årets turnering – se hele kampprogrammet her: https://pokalturnering.dk/kommende-kampe/ – to aftenens kampe vises på TV3+ det er kampene Hillerød-F.C. København og opgøret mellem Skive IK og Brøndby IF.

24-09-2019 – Så er det i aften 3. runde sparkes i gang! Det bliver den på Fyn når Otterup fra DS tager imod OB fra 3F Superligaen. Vi livestreamer kampen her på siden med kick-off kl. 16:30 du kan se kampen her: https://pokalturnering.dk/live-stream/

20-09-2019 – I næste uge sparkes 3. runde i gang – og vi glæder os! Tirsdag aften tager Otterup fra Danmarksserien mod OB, og den kamp livestreamer vi her på siden: https://pokalturnering.dk/live-stream/ der er kick-off 16:30!

17-09-2019 – Så er hele programmet for 3. runde klar – se det her: https://pokalturnering.dk/kommende-kampe/

11-09-2019 – HUSK: vi trækker lod til 3. runde i morgen torsdag kl. 13:00. Lodtrækningen livestreames her: https://pokalturnering.dk/lodtraekning/

11-09-2019 – AaB og AGF spillede sig her til aften videre til 3. runde i Sydbank Pokalen. AGF var dog presset af Marstal/Rise, holdet fra Fynsserien førte 2-0 helt indtil det 74 minut, men AGF vise klassen og vandt efter forlænget spilletid.

11-09-2019 – Vi har hele to pokalkampe på TV i aften, det er opgøret Nørresundby mod AaB som vises på TV3 Sport kl. 17:15 og Fremad Amager mod Lyngby klokken 20:00 også på TV3 Sport!

 

06-08-2019 – Så er ventetiden endelig ovre, I aften starter Sydbank Pokalen igen! 19 kampe skal spilles i aften, og du kan se hele kampprogrammet for 1. runde her: https://pokalturnering.dk/kommende-kampe/  TV3 Sport viser i aften kampen mellem FC Helsingør og AB klokken 18:15 og klokken 18:30 kan livestreamer vi kampen mellem Næstved FC 77 og Ledøje Smørum her:  https://pokalturnering.dk/live-stream/ Vi glæder os til at komme i gang!

 

 

30-04-2019 Information vedrørende billetsalg til Pokalfinalen

I morgen, onsdag d. 1. maj klokken 10:00 starter det neutrale salg til årets finale i Sydbank Pokalen. Der er i dag gjort status på det foreløbige billetsalg, og den nye tribunefordeling ser nu ud som følger (se billede):

Billetterne til de neutrale tribuner sælges på: www.billet.dbu.dk der vil være et maks. på 4 billetter pr. køb.

De to afsnit A9 og A10 vil ikke blive udbudt i salg, da Brøndby IF på disse tribuner har besluttet at allokere disse billetter til de fans, der allerede havde billetter i kurven ved salget i torsdags, men ikke fik gennemført deres køb. Disse fans modtager direkte information omkring muligheden for nu at færdiggøre deres påbegyndte køb af billetter. Har du spørgsmål vedrørende disse tribuner, kontakt venligst Brøndby IF.

VIGTIGT – bemærk ved køb af billet til neutral tribune/afsnit: Bemærk at billetten er til neutralt afsnit. Hvis du vil udvise tilknytning til en af de spillende klubber ved fx at bære farver, beklædning el.lign. eller synge slagsange, der kan forbindes til den respektive klub, må du kun gøre det på de stadionafsnit, som er forbeholdt den respektive klubs tilskuere. Disse regler om ”fan-adskillelse” er lavet for at optimere sikkerheden for alle ved pokalfinalen i Telia Parken. Hvis du ikke overholder dem, kan du blive afvist/bortvist uden refundering af billetten.

 

 

Information vedrørende billetsalg til årets finale i Sydbank Pokalen
Der er nu foretaget lodtrækning til årets Pokalfinale, og den faldt ud således at kampen hedder Brøndby IF vs. FC Midtjylland.
Billetsalget til fantribunerne starter tirsdag d. 23. april klokken 12:00 og billetterne sælges direkte gennem de to finaleklubber. Har du spørgsmål vedrørende billetsalg til fantribuner henvises til de to finale klubber, som selv melder ud omkring praktikken i deres respektive afsnit.

Billetsalget til de neutrale pladser starter onsdag d. 1. maj klokken 10:00. Årsagen til at dette salg starter senere, er at der tages en status på klubbernes eget billetsalg den 30. april og det kan have indflydelse på hvilke afsnit der kommer i neutralt salg.
Billetter til neutrale afsnit sælges på: www.billet.dbu.dk
Billetpriserne til finalen er kr. 275 for en voksen billet og kr. 175 for børn (under 16 år)
Årets Pokalfinale spilles d. 17. maj med kick-off klokken 17:00 og dørene åbner klokken 15:00

Klubberne er blevet enige om følgende tribunefordeling:

 

 

Finalen i Sydbank Pokalen skal spilles i Parken

Græstæppet for dette års pokalfinale har for første gang siden 2012 været i udbud , og nu er det endeligt besluttet, at de to finalehold skal spille om pokalen i Parken.

Fodboldfans fra hele landet kan fra slutningen af april sikre sig plads på tribunerne i Parken til årets finale i Sydbank Pokalen. Pokalfinalen er historisk set én af de største fodboldkampe på dansk grund og har trukket høje tilskuertal på lægterne de seneste år.

I år har DBU, Foreningen af Lokalunioner og Divisionsforeningen valgt at sætte finalekampen i udbud hos klubber over hele Danmark. For at kunne byde ind på afviklingen af pokalfinalen skulle klubberne leve op til følgende vilkår:

  • Så vidt muligt at undgå hjemmebanefordel for ét af finaleholdene
  • Geografisk placering, der på bedst mulig vis sikrer en tilgængelighed for de to finaleholds fans
  • Tilstrækkelig sikkerhed for afvikling
  • Samlet økonomisk ramme
  • Kapacitet på mindst 15.000 tilskuere

Valget er faldet på Parken, der ifølge Turneringschef i Divisionsforeningen, Peter Ebbesen, flere gange har vist sig i stand til at skabe rammerne for en fantastisk fodboldfest blandt mange gode bud fra andre klubber:

”Vi har modtaget flere fine bud på dette års afvikling af pokalfinalen, og vi er glade for at mærke interessen for de mange klubber, der ønsker at være en del af én af årets absolut største fodbolddage. Parken har præsenteret gode forhold for en fodboldfest, der allerede begynder før dommeren fløjter kampen i gang med masser af oplevelser for både små og store fodboldfans før og under finalekampen,” fortæller Peter Ebbesen.

Som omtalt i pressen har Blue Water Arena i Esbjerg, Ceres Park i Aarhus, Telia Parken og Brøndby Stadion alle budt ind på afviklingen af finalen, og alle de interesserede klubber har på forhånd talt for, at beslutningen om en endelig afvikling af finalen falder før finaleholdene er fundet. Det fortæller konstitueret direktør i DBU, Kenneth Reeh:

”For at kunne sikre den bedste mulige afvikling har klubberne ønsket at få en afklaring allerede nu – inden vi ved, hvem der skal møde hinanden i finalen. Der lægger en del forberedelse i at afvikle så stor en kamp, og vi vil bistå klubberne så meget, som overhovedet muligt i at kunne sikre den bedst mulige dag for de to finalehold og fansene – både på tribunerne og bag tv-skærmen,” fortæller Kenneth Reeh.

Det er endnu uvist hvem de to finalehold bliver. De afgørende semifinaler spilles i dagene 3.-4. april, hvor FC Midtjylland, OB, Brøndby IF og AaB mødes i semifinalerne om de eftertragtede pladser i finalen. Finalen i Sydbank Pokalen spilles 17. maj.

”Vi forventer billetsalget til årets finale starter tirsdag d. 23. april”

Billetter kan købes på https://billet.dbu.dk/

 

 

 

 

Lodtrækning til semifinalerne

Umiddelbart efter kvartfinalen mellem Næstved og AaB som spilles torsdag d. 14. marts klokken 18:00 foretages lodtrækning til semifinalerne. Både kampen og lodtrækningen kan følges på TV3Sport

 

Kvartfinaler

Der er nu trukket lod til kvartfinalerne, og det gav følgende kampe:

Kolding – FC Midtjylland

Næstved – AaB

FC Nordsjælland / Vendsyssel – Brøndby IF

OB – Esbjerg

Kampene er foreløbigt programsat til 5. og 6. marts 2019.

Den sidste ottendedels-finale mellem FC Nordsjælland og Vendsyssel spilles d. 5. december.

 

 

TV kampe i denne uge

Onsdag d. 31. oktober vises kampen mellem Næstved og AGF på TV3 Sport og torsdag d. 1. november kan duellen mellem de to guldaspiranter FC Midtjylland og F.C. København følges på TV3+

 

 

Lodtrækning til 4. runde i Sydbank Pokalen

Fredag d. 5. oktober klokken 12:00 trækker vi lod til 4. runde i Sydbank Pokalen.

I 4. runde er de 16 vindere fra 3. runde, og i 4. runde kan Superliga holdene mødes indbyrdes….

4. runde er programsat til d. 30. og 31. oktober. Lodtrækningen livestreames naturligvis, og kan følges her: https://pokalturnering.dk/live-stream/

 

 

 

 

 

Lodtrækning til 3. runde i Sydbank Pokalen                                                                                                                                                                                                                                                

Torsdag d. 13. september foretager vi lodtrækningen til 3. runde i Sydbank Pokalen.

I turneringens 3. runde indtræder de sidste 6 Superligahold, dermed er alle hold fra Herre DM indtrådt i turneringen.

Lodtrækningen foretages klokken 12:00 og kan livestreames på følgende link: https://pokalturnering.dk/live-stream/

Kampene i Sydbank Pokalens 3. runde er programsat til tirsdag d. 25. september og onsdag d. 26. september.

 

 

 

 

 

 

København, 11. april 2018

Sydbank bliver ny navnesponsor for Pokalturneringen
Efter syv års pause kommer der igen navnesponsor på dansk fodbolds årlige pokalturnering. Sydbank Pokalen bliver den officielle titel fra den kommende sæson og tre år frem.
I øjeblikket er der gang i to pokalsæsoner. Mens der stadig resterer de afgørende kampe i 2017/18 udgaven, så er der i de lavere rækker allerede taget hul på de indledende kampe til den nye pokalsæson.

Når holdene fra de tre øverste rækker træder ind i turneringen efter sommerferien bliver det til et nyt navn. Fra den nye sæson skal amatører og professionelle kæmpe om at blive mestre i Sydbank Pokalen.

-Vi er meget glade for at have fået Sydbank som ny navnesponsor for pokalturneringen. Sydbank er en af Danmarks allerstørste pengeinstitutter, og de har en meget lokal tilstedeværelse rundt i Danmark. Det er et perfekt mix for pokalturneringen, der som den eneste turnering herhjemme spilles på tværs af rækker og giver de mindre lokale klubber mulighed for at møde de allerstørste hold i Danmark, siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen.

-Vi er meget stolte over det kommende samarbejde om DBU’s Pokalturnering, som matcher os, og vores værdier rigtigt godt. Der er tale om en landsdækkende turnering med en stærk lokal forankring, hvor drømmen om pokalen lever helt fra de mindste serieklubber til de største superligaklubber, udtaler Områdedirektør for Salg og Marketing i Sydbank, Nicolai Fl. Frederiksen, som uddyber:

-Vi går ind til sponsoratet med en grundholdning til, at vi som sponsor kan være med til at gøre en forskel for alle – også de mindste klubber – så vi giver alle en chance for at opleve en snert af pokaldrømmen. Vi kommer til at være aktive lokalt gennem vores filialer og hylde de lokale helte og positive værdier, der ligger i drømmen om at gøre det umulige muligt. Fx arbejder vi på, at klubberne skal kunne vinde unikke præmier, løfte pokaltrofæet til et ægte lokalderby med deres egen klub, få professionel videooptagelse af deres kampe eller noget helt fjerde.

I øjeblikket bliver der kigget nærmere på pokalturneringen. Der er fokus på, hvordan turneringen kan udvikles og styrkes – muligvis allerede til den kommende sæson, hvor turneringen altså hedder Sydbank Pokalen.

For yderligere oplysninger kontakt direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen (tlf. 2068 3055) eller områdedirektør for Salg og Marketing i Sydbank, Nicolai Fl. Frederiksen (6120 4844)

Fakta:
Pokalturneringen, som vi kender den i dag, er blevet afholdt siden 1954. Den første finale blev spillet i Københavns Idrætspark i 1955. Inspirationen til turneringen er hentet fra den engelske FA Cup.
Turneringen er den eneste herhjemme, der spilles på tværs af rækker, og dermed giver den amatører mulighed for at spille mod de store klubber i dansk fodbold.
Finalen spilles som hovedregel på Kristi Himmelfartsdag i Telia Parken i København. Ud over æren ved at vinde turneringen får pokalmesteren også en plads i kvalifikationen til Europa League, hvor vinderen går ind i anden kvalifikationsrunde. AGF er det hold, der har vundet turneringen flest gange med ni pokaltitler.