26. januar 2024

AGF på rekordjagt

Ni gange har AGF vundet den danske pokalturnering. Det samme har F.C. København. AGF er på jagt efter tiende sejr, der kan bringe dem alene i front på rekordlisten.

Når finalen i Oddset Pokalen afvikles Kristi Himmelfartsdag, kan det blive med deltagelse af den delte rekordholder i turneringen, AGF. Aarhusianerne har hentet ni pokalsejre i historien, men den seneste kom helt tilbage i 1996.

Siden har F.C. København vundet otte gange, og da de også vand ti 1995 er totalen altså ni pokalsejre - præcis som AGF. Men i dette års turnering, er F.C. København slået ud, så AGF kan spiller sig tilbage alene i front på rekordlisten.

Hvor F.C. København hentede deres første sejr i 1995, kom AGF’s første sejr 40 år tidligere - i den allerførste pokalturnering. Her vandt AGF 4-0 i finalen over Aalborg Chang, og blot to år efter hentede man anden pokalsejr, efter at have slået Esbjerg i finalen.

Siden fulgte sejre i 1960 og 1961 - sidstnævnte med finalesejr over en af F.C. Københavns moderklubber, KB, og også i 1965 tog AGF titlen efter at have slået KB.

Først i 1987 kom AGF tilbage på tronen, men så fulgte også to titler på to sæsoner, og allerede i 1992 vandt AGF igen - dengang over den anden af F.C. Københavns moderklubber, B1903.

Seneste AGF-sejr kom som nævnt i 1996, efter finalesejr mod Brøndby, mens AGF’s seneste finale var i 2016 - hvor man tabte 2-1 til F.C. København.