9. februar 2024

Den evige NordicBet Liga-klub

Tilbage i sommeren 2001 rykkede FC Fredericia, efter et enkelt år i den tredjebedste række, tilbage i landets næstbedste række, der nu går under navnet NordicBet Liga.

Lige siden har FC Fredericia været i samme række, og selvom det et par gange har været tæt på at blive til oprykning til 3F Superliga, og man ligeledes et par gange har balanceret på kanten af nedrykning, er FC Fredericia i 23 år blevet, hvor de er.

Dermed er klubben den klub, der har været i rækken i længst tid i træk.

- Vi har altid forsøgt at drive en klub, hvor vi har sat tæring efter næring. Vi har aldrig satset klubbens ve og vel. Den økonomi, vi har haft til rådighed, har vi brugt, men ikke mere. Vi har så været dygtige nok, og også haft den opbakning fra byen og omegnen til, at vi har kunnet følge med udviklingen i rækken, har direktør Stig Pedersen tidligere fortalt.

- FC Fredericia er præget af mennesker, der har været mange år i klubben, og der er en stor kærlighed i klubben. Det vigtigste er, at klubben også er her i morgen. Det er også vigtigere end at rykke i Superligaen. Vi har set klubber komme storsatsende, susende forbi os, men et år eller to efter, er de kommet den anden vej, med endnu større fart, og så har vi ikke hørt om dem siden.

I denne sæson har FC Fredericia præsteret flot, og ligger ved vinterpausen nummer fem.