15. marts 2024

Den første pokalfighter - og den dobbelte vinder

Det var midt i AGF’s storhedstid, understreget af, at aarhusianerne var med i seks af de otte første finaler i landets pokalturnering. Den allerførste var mod Aalborg Chang, et opgør AGF vandt med overbevisende 4-0 - for øvrigt den største sejr i turneringens finale helt frem til 1990, hvor Lyngby slog netop AGF med hele 6-1.

En af de helt store figurer i AGF’s storhedstid var Aage Rou Jensen, der gennem hele sin karriere spillede i den hvide trøje. Hele 19 år nåede han på klubbens førstehold, og han var med til at vinde fire mesterskaber og tre pokaltitler.

På det personlige plan vil Aage Rou Jensen for altid stå i historiebøgerne som den allerførste pokalfighter. Rou scorede det tredje mål i kampen for AGF, og han var med anførerbindet spilleren, der fik overrakt pokalen af statsminister H.C. Hansen.

Aage Rou Jensen, der i 2009 døde, 84 år gammel, blev i 2016 optaget i Fodboldens Hall of Fame. Han nåede 443 kampe for AGF, ligesom det blev til 30 A-landskampe.

Den dobbelte vinder

En anden AGF-rekordholder på ‘Årets Pokalfighter’-scenen er John Amdisen der, sammen med Aage Rou Jensen, var en stor profil i AGF’s storhedstid i 1950’erne og 1960’erne. Amdisen blev den anden AGF-vinder af ‘Årets Pokalfighter’, da han fik titlen i 1957, og igen i 1961 fik han titlen - og dermed den første, og stadig eneste, der har vundet titlen to gange.

Begge gange, Amdisen blev pokalfighter, vandt AGF også pokaltitlen. I 1957 slog man Esbjerg 2-0, mens det i 1961 var KB der blev nedlagt med samme cifre.

John Amdisen, der døde i 1997, 62 år gammel, nåede efter sin karriere også at være manager for AGF. På landsholdsniveau blev der til ni A-landskampe for forsvarsspilleren.

Billedet er venligst udlånt af AGF