15. februar 2024

Den store triumf

Med 106 år på bagen er Silkeborg IF en af de ældre danske klubber, og de rødklædte fra Søhøjlandet har da også flere trofæer stående i skabet. I Oddset Pokalen er det blevet til to finalepladser gennem historien, og en enkelt af disse finaler blev vekslet til et trofæ.

Det skete for 23 år siden, tilbage i 2001, hvor Silkeborg i en ganske målrig finale slog AB med 4-1. Det til trods for, at Silkeborg ved pausen var nede med 1-0 på det mål, Ali Akida tidligt i kampen scorede for akademikerne.

Kort efter pausen fik Silkeborg dog bragt balance i regnskabet, da Brian Pedersen, i Silkeborg-kredse kendt som ‘Hvide Giggs’ bankede bolden i mål via træværket. Det mål satte gang i Silkeborg, der kort efter kom foran efter en fremragende solo-tur af Thomas Poulsen.

Så stod der ellers Silkeborg på det hele, og Henrik ’Tømrer’ Pedersen sørgede for, at sejren blev på solide 4-1 med to scoringer i det sidste kvarter.

- Finalen var kulminationen på mange gode år, hvor vi havde været lige ved og næsten. Nu gik det hele op i en højere enhed. Det lå i baghovedet på os, at vi nok blev splittet som hold bagefter, fordi mange var så gode, har ’Tømrer’ sidenhen fortalt til Midtjyllands Avis.

’Tømrer’ genså først pokaltriumfen næsten tyve år efter den magiske dag i Parken.

- Jeg nappede det hele en aften, før jeg skulle i seng. Man kunne se på billederne, at jeg var rimeligt glad, fortæller angriberen til avisen.

Nu 48-årige Tømrer spillede i Silkeborg IF af tre omgange. Han både startede og sluttede sin professionelle karriere i klubben.