15. februar 2024

Lige ved og næsten

For anden gang i klubbens historie, stod Silkeborg IF i 2018 i pokalfinalen. Hvor den første gang, i 2001, førte til sejr og trofæ, bød 2018 på en skuffelse, da man tabte en ellers ganske tæt finale med 3-1 til Brøndby IF.

Foran 31.027 tilskuere i Parken kom Silkeborg foran ved georgiske Davit Skhirtladze, men føringen holdt kortvarigt. Faktisk var Brøndby bare otte minutter efter Silkeborgs mål foran med 2-1 på de mål, Benedikt Röcker og Kamil Wilczek scorede.

I slutfasen pressede Silkeborg gevaldigt på for en udligning, og Magnus Mattsson havde en stor chance for at bringe balance i regnskabet, men ind ville bolden ikke. I stedet afgjorde Wilczek opgøret med målet til 3-1 i overtiden.

Daværende træner, Peter Sørensen, erkendte dog, at Brøndby var fortjente vindere af finalen.

-Havde Magnus udlignet, så kunne vi nok godt have holdt det den ordinære tid ud, og så havde vi spillet endnu. Det kunne vi have håbet på. Vi gjorde det hæderligt, men finalen fik også den rigtige vinder, sagde Peter Sørensen til Dagbladet.

For at nå finalen i 2018 slog Silkeborg IF i semifinalen FC Fredericia. Netop Fredericia står Silkeborg også i denne sæson over for i semifinalerne, der denne gang afvikles over to opgør.