26. januar 2024

Minderne om 1996

AGF er en af de mest vindende klubber i dansk fodbold, men seneste titel kom i 1996, hvor pokalen blev vundet efter finalesejr over Brøndby.

Fem mesterskaber og ni pokaltitler fylder godt i pokalskabet på Fredensvang i Aarhus men selvom AGF er en af de mest vindende klubber i dansk fodbold, skal man helt tilbage til 1996 for at finde den seneste titel.

Dengang vandt AGF Pokalen efter finalesejr over Brøndby, en finalesejr som fortsat huskes i Aarhus. Også af Peter Degn, der scorede et af målene i kampen.

- Det var i den kamp jeg sådan slog mit navn lidt fast. Jeg havde spillet nogle gode kampe for AGF op til, men når man scorer i en pokalfinale mod Brøndby i et fyldt Parken, giver det lidt lyd i fodboldens verden, siger Peter Degn.

- Det var en stor begivenhed. Jeg kan huske, at vi op til kampen var på hotel, og da vi så kom i Parken så vi et stadion der var delt, med den ene side i gult og blåt og den anden i hvidt. Det var en fed oplevelse.

- Men jeg kan faktisk ikke huske ret meget fra kampen, og kan ikke engang huske mit mål eller at vi løftede pokalen. Jeg kan til gengæld huske, at jeg skulle slæbe de tunge tasker ud i bussen efter. Jeg var jo som ung stadig nederst i hierarkiet, griner Degn.

Finalesejren i 1996 blev ikke kun sikret af Degn. Også AGF-koryfæet Stig Tøfting kom på tavlen i opgøret, hvor selv samme Tøfting blev kåret som Årets Pokalfighter.

Tøfting skrev sig dermed ind i en perlerække af AGF-profiler, der er blevet pokalfighter, heriblandt Troels Rasmussen, Aage Rou Jensen og ikke mindst John Amdisen, der som den eneste er blevet pokalfighter to gange.