27. marts 2024

Outsidernes kamp for en finaleplads

FC Fredericia er det eneste tilbageværende hold i Oddset Pokalen, som ikke til daglig spiller i 3F Superliga. Fredericia har gennem næsten et kvart århundrede været fast bestanddel i den næstbedste række, og klubben har da heller aldrig stået i en pokalfinale.

Tættest på var man i 2018, hvor netop Silkeborg, som også venter denne gang, var stopklodsen via 1-0 semifinalen, der dengang blev afviklet over blot en enkelt kamp. Nederlaget kom endda på et selvmål.

Selvom FC Fredericia til daglig spiller i næstbedste række, har de en lang række møder med Silkeborg i historiebogen. 19 gange har de to klubber mødt hinanden, men det er ikke sjov læsning for FC Fredericia.

Silkeborg har nemlig vundet 15 af de 19 kampe, én er endt uafgjort, mens Fredericia har vundet tre. Seneste opgør var i oprykningsspillet i NordicBet Liga i 2020/2021, hvor Silkeborg vandt 2-1 på mål af Magnus Mattsson og Nicolai Vallys - to spillere der nu er i F.C. København og Brøndby.

Seneste Fredericia-sejr finder vi 27. september 2020, hvor holdet hjemme vandt 1-0 på mål af Anders Holvad.

I Oddset Pokalen mødtes holdene senest i sæsonen 2019/2020, hvor Silkeborg, efter forlænget spilletid, vandt 4-3 i Fredericia.

Mest rutinerede mand i FC Fredericia-trøjen er 35-årige Jesper Juelsgård, der har to landskampe for Danmark på CV’et. Han har spillet 30 kampe i Oddset Pokalen - og to franske pokalkampe, blandt andet mod Monaco, hvor han stod over for Anthony Martial og Bernardo Silva.

Silkeborg har Juelsgård mødt 14 gange, med fem sejre, fire uafgjorte og fem nederlag til følge.

Hos Silkeborg er ingen af målscorerne fra seneste sejr over FC Fredericia tilbage, men til gengæld er Magnus Mattssons lillebror, Pelle Mattsson, nu en fast del af holdet.

Den 22-årige midtbanespiller har totalt 46 Superligakampe og tre mål i Silkeborg-trøjen, mens han i Oddset Pokal-regi har 11 kampe på CV’et. Han fik sin seniordebut i turneringen i 2020 mod St. Restrup IF, et opgør Silkeborg vandt 5-0.