27. marts 2024

Rekordholderne mod dobbelte mestre

AGF har rekorden, sammen med F.C. København, med ni titler i pokalturneringen. I denne sæsons Oddset Pokalen er aarhusianerne fremme ved semifinalerne hvor FC Nordsjælland, der vandt turneringen tilbage i 2010 og 2011, er modstanderen.

Det er to hold, der ofte tørner sammen, da begge hold de seneste ni år har været at finde i 3F Superliga. Det er således kun fire måneder siden seneste møde, en 0-0’er i Farum, mens seneste vinder i et opgør mellem de to blev fundet i sæsonens anden spillerunde.

Her hentede FCN en sejr på 3-1 i Aarhus i et opgør, hvor Marcus Ingvartsen scorede sit første mål siden comebacket til FC Nordsjælland. Ingvartsen lukkede på straffespark til 3-1, men inden da havde Benjamin Nygren bragt Farum-klubben på 1-0, mens Ibrahim Osman havde scoret til 2-1.

Ingvartsens mål mod AGF var ikke en ny oplevelse for angriberen, der i sin karriere har stået over for AGF syv gange - og har scoret fem mål.

Mere uvant var AGF’s målscorer i opgøret, Nicolai Poulsen. Midtbaneslideren er mest kendt for hårdt arbejde og duel styrke, men det første af sæsonens blot to mål kom netop mod FCN. Det var hans første mål nogensinde mod FC Nordsjælland - i sin kamp nummer 28 mod klubben.

Kigger man på holdenes indbyrdes opgør, så har de 55 gange stået over for hinanden, siden FCN så dagens lys. FC Nordsjælland har overhånden, de har vundet 26 kampe, 14 er endt uafgjort, mens 15 er gået til AGF.

I Oddset Pokalen mødtes holdene så sent som i sidste sæson, hvor FC Nordsjælland vandt 2-0 i Aarhus på mål af Mohamed Diomande og Benjamin Nygren. Det opgør var til gengæld også det eneste, holdene har haft mod hinanden i pokalturneringens historie.

Kigger man på holdenes indgang til kampen, har FC Nordsjælland en lille fordel formmæssigt. FCN har hentet ti point i forårets fem 3F Superliga-kampe, efter tre sejre, én uafgjort og ét nederlag, mens AGF står med to sejre, to uafgjorte og et enkelt nederlag.