2. februar 2024

To finaler - to pokalsejre

F.C. København har gjort det siden, men i 2011 blev FC Nordsjælland det første hold siden 1988, som formåede at genvinde en titel i pokalturneringen.

Det skete endda i klubbens blot anden pokalfinale i historien, hvilket bestemt ikke gør præstationen mindre flot.

Første pokaltitel kom i 2010, da FC Nordsjælland gik ind i Parken mod FC Midtjylland. Her sluttede de første 90 minutter uden mål, men så tog FCN fat. Anfører Nicolai Stokholm gjorde det først til 1-0, og siden øgede Bajram Fetai til 2-0, kampens resultat.

Noget mere dramatisk var den anden pokalsejr. Kampen skulle være startet 22. maj klokken 18.00, men grundet torden blev kampstarten udsat. Oven i tordenvejret betød massiv regn at tilskuerne fra første minut var gennemblødte, men til gengæld gav spillerne på banen publikum underholdning for pengene.

For andet år i træk var det FC Midtjylland, der stod på den anden banehalvdel, og hvor finalen i 2010 ikke bød på mål i den ordinære spilletid, var 2011-udgaven af finalen markant anderledes.

Kun et kvarter var spillet, da Rawez Lawan bragte FC Nordsjælland i front, men inden pausen formåede Mikkel Thygesen at udligne for midtjyderne.

Den silende regn betød, at banen i løbet af opgøret blev mere og mere mudret, og der opstod flere tilfældigheder, men spillet var forholdene taget i betragtning flot, og målene sørgede for god underholdning.

Mål kom der igen ti minutter efter pausen, og igen var det svenske Lawan, der bragte FCN i front. Igen var Mikkel Thygesen klar med en udligning, og det lignede længe, at holdene igen skulle ud i en forlænget spilletid.

Men i overtiden kom titlen i hus for FC Nordsjælland, da Søren Christensen dukkede op og afgjorde tingene med målet til 3-2.

To sæsoner, to finaler, to pokaltitler.