19. april 2024

AGF finaleklar: Fem sejre og 12-4

AGF har været gennem seks kampe for at nå finalen i Oddset Pokalen. De fem kampe er vundet, målscoren lyder på 12-4, så det meste af vejen har det været forholdsvis solidt fra århusianernes side.

Godt nok voldte Nykøbing FC lidt problemer i 3. runde, opgøret blev blot vundet 1-0, men så blev Ishøj efterfølgende sikkert besejret 4-0. I kvartfinalen vandt AGF 2-0 hjemme mod Brøndby, og så gjorde det mindre, at man tabte returopgøret med 2-1.

Semifinalerne var der spænding i længe, for AGF vandt første opgør ude mod FC Nordsjælland med 3-2, men da Gift Links også i hjemmekampen scorede, og bragte AGF på 1-0, var tingene reelt afgjort. 4-2 og en finaleplads til de pokalvante aarhusianere.

AGF kan i finalen tage den 10 sejr i pokalturneringen, og dermed igen bringe sig i front af statistikken. Lige nu deler man med ni sejre rekorden med F.C. København.

AGF står som udehold i Parken - det gjorde man senest i 1990, hvor det blev til finalenederlag til Lyngby. De seneste tre gange, AGF har stået i finalen, har det været som hjemmehold, med to sejre og et nederlag til følge.