9. maj 2024

AGF har pletfri pokalstatistik mod Silkeborg

Det er henholdsvis 23 og 28 år siden de to finalehold i Oddset Pokalen har vundet et trofæ. Silkeborg, der er hjemmehold i finalen i Parken, vandt pokalen i 2001, mens AGF vandt den i 1996. Ikke siden har nogen af de to hold stået øverst på et sejrspodie.

Det dødvande bliver brudt for én af klubberne, når de to jyske mandskaber for 44. gang i dette årtusinde står over for hinanden. Det er tredje gang i denne sæson holdene mødes - med to gange 2-2 og en AGF-sejr på 1-0 til følge.

I Oddset Pokalen skal vi helt tilbage til sæsonen 2015/2016 for at finde seneste interne møde, dengang også med en sejr på 1-0 til AGF til følge. Det var i tredje runde, hvor Danny Olsen afgjorde sagerne for AGF, mens Jens Martin Gammelby var med for Silkeborg. Han er den eneste tilbageværende fra det opgør i de to trupper.

Kampen i 2015 var holdenes fjerde indbyrdes møde i pokalturneringens historie. AGF kan læne sig op af statistikken fra alle de indbyrdes kampe her, alle er nemlig vundet af aarhusianerne.

Seneste indbyrdes møde mellem holdene blev spillet 1. april, hvor det på Jysk Park i Silkeborg sluttede 2-2. Stefan Thorfardon bragte dengang Silkeborg i front, inden svenske Felix Beijmo med to mål vendte opgøret. Callum McCowatt sikrede dog Silkeborg det ene point med et mål med tyve minutter igen.

Festlig optakt til kampen

Traditionen tro, er der stor folkefest inden finalen i Oddset Pokalen.

Silkeborg holder til På Docken, hvor Den Røde Tråd spiller på scenen, mens en stribe af pokalheltene fra 2001 dukker op til en snak om sejren dengang og årets finale. 14.30 går alle fans i samlet flok fra Docken til Parken.

AGF indtager, som det også var tilfældet ved seneste finale i 2016, Fælledparken, hvor den aarhusianske stadionspeaker Thomas Unterschlag styrer slaget. Han præsenterer blandt andre U$O, Den Evige Nedtur og Lihme på scenen, hvor der også kan ventes besøg af flere AGF-legender.