9. maj 2024

Kent Nielsen: En finale er noget specielt

Han har prøvet det før, 62-årige Kent Nielsen. For præcis ti år siden stod han i en pokalfinale med AaB, der efter en helt igennem hæsblæsende og forrygende kamp slog F.C. København med 4-2.

Nu står han der så igen. Kent Nielsen har ført Silkeborg IF frem til finalen i Oddset Pokalen, og 12.000 rødklædte tilskuere er klar i Parken Kristi Himmelfartsdag.

Nielsen glæder sig. Det er stort at stå i en finale, men den rutinerede træner udstråler præcis den samme ro, som man altid oplever fra ham. Ingen store armbevægelser, men en stålfast tro på, at hans hold kan levere det, der skal til, for at vinde.

- AGF’erne siger til sig selv, at ‘vi skal vinde’. Men det gør vi også i Silkeborg, så det handler om, hvem der tør gå ud og spille frigjort i finalen. Det kan virke enkelt, men det ikke at bekymre sig om at tabe, er vigtigt, siger Kent Nielsen.

- Det er umuligt at forberede spillerne på en finale, for det er noget specielt. En pokalfinale er en folkefest. Men vi har snakket meget med spillerne om at skære det ned til, at der er to mål og 22 spillere, præcis som i enhver anden fodboldkamp.

Kent Nielsen, der i 2014 blev kåret til årets træner i Danmark, har også som spiller stået i en finale. Den husker de fleste nok - Nielsen spillede 90 minutter, da Danmark vandt EM-finalen over Tyskland i 1992.

Nu gælder det på sidelinjen for Silkeborg, der står i klubbens tredje pokalfinale. Den første, i 2001, blev vundet, mens den anden, i 2018, blev tabt. Nu venter så tredje finale i Oddset Pokalen, denne gang mod AGF, der har ni pokaltitler i skabet.