9. maj 2024

AGF-træner: Skal gøre mig fortjent til at røre pokalen

I en trænerkarriere på 20 år har Uwe Rösler prøvet lidt af hvert. Men det er alligevel en ny oplevelse, der venter den tyske AGF-træner Kristi Himmelfartsdag, når han står i spidsen for sit hold i finalen i Oddset Pokalen i Parken.

Rösler har tidligere oplevet pokalsucces, blandt andet ved, med Wigan, at slå mægtige Manchester City ud af FA Cuppen, men at stå i en finale, og at vinde et trofæ for den sags skyld, har Rösler aldrig prøvet.

Derfor var det også med stor respekt, at Rösler onsdag var i Parken forud for finalen. Her blev Rösler afbilledet sammen med Silkeborg-træner Kent Nielsen ved trofæet, men Rösler skulle ikke have noget af at få den store sølvpokal i hænderne.

- Jeg ville ikke røre trofæet. Det vil jeg først gøre mig fortjent til. Det gør jeg ved, at vi vinder finalen, sagde Rösler.

Mens Rösler i 20 år som træner ikke har vundet et trofæ, har AGF i en endnu længere periode været trofæ-løse. Seneste titel til aarhusianerne kom i 1996, hvor man vandt netop pokalturneringen efter finalesejr over Brøndby.

- Det er mange år siden, begge finaleklubber har vundet et trofæ, så på den måde er situationen den samme. Når man i mange år ikke har vundet et trofæ, giver det noget helt specielt at stå i en finale. Det har vi kunnet mærke i klubben og byen op til finalen, forklarer Rösler.

- Det er måske én gang i karrieren, at man står i en finale som denne. Men vi fortjener at være her. Det samme gør Silkeborg.

Mens AGF senest vandt pokalen i 1996, tog Silkeborg deres eneste pokaltitel fem år senere - i 2001 med finalesejr over AB.